Melcul Yeti


melcul-yeti

In apele din apropierea tarmurilor Africii de vest traieste cel mai mare melc din lume, Cymbium proboscidalis, numit de catre senegalezi „melcul yeti”. El atinge o greutate de 7-8 kg. El creste atat de mult, incat la un moment dat nu mai incape in propria lui cochilie care ramane ca o tichie pe imensul corp, revarsat pe nisip. Mancarea traditionala a bastinasilor, numita tibuden, cuprinde mai totdeauna carne sarata de yeti la care ce adauga orez si peste.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: