Soimuletul de seara (Falco vespertinus)


Soimuletul de seara

Soimuletul de seara (inaltime 30 cm) cuibareste la noi in palcurile de arbori din mijlocul regiunilor cultivate, adesea in colonii mixte cu ciorile de semanatura. Masculul adult este cenusiu-inchis cu penele abdomenului, subcodalele si ale coapselor ruginiu aprins; femelele sunt albastrui, patat pe spate, roscate pe piept. Toamna migreaza pentru a ierna in Africa de sud si de est.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: