Vanturelul rosu (Falco tinnunculus)


Vanturelul rosu

Vanturelul rosu (inaltime 35 cm) ne viziteaza indeosebi in sezonul cald, desi in iernile blande, cu sol descoperit, se intalneste adesea. Are corpul ruginiu, cu pete negricioase pe spate si piept; masculii au capul si coada albastrui, iar de la coltul gurii porneste o mustata negricioasa. Cuibareste pe arbori si stanci, la ses si la munte si chiar pe cladirile inalte din orase. Ierneaza in Africa de nord si centrala si in sud-vestul Asiei pana-n India.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: