Vulturul pescar (Pandion haliaetus)


Vulturul pescar

Vulturul pescar (58 cm) a fost semnalat pentru prima data cu certitudine ca pasare clocitoare la noi in 1960, in Delta Dunarii. Partea superioara a corpului este cafenie, iar crestetul, ceafa si partea inferioara sunt albicioase. Este mai mult o specie de pasaj. Se hraneste indeosebi cu peste. Are posibilitatea unica la pasarile de prada de a-si indrepta si indarat degetul extern anterior. Cuibareste in Europa de nord-est si vestul Asiei si ierneaza in Africa, la sud de Sahara si in sudul Asiei.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: