Vulturul pescar (Pandion haliaetus)


Vulturul pescar

Vulturul pescar (58 cm) a fost semnalat pentru prima data cu certitudine ca pasare clocitoare la noi in 1960, in Delta Dunarii. Partea superioara a corpului este cafenie, iar crestetul, ceafa si partea inferioara sunt albicioase. Este mai mult o specie de pasaj. Se hraneste indeosebi cu peste. Are posibilitatea unica la pasarile de prada de a-si indrepta si indarat degetul extern anterior. Cuibareste in Europa de nord-est si vestul Asiei si ierneaza in Africa, la sud de Sahara si in sudul Asiei.

Anunțuri
Etichetat cu: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: