Hoitarul alb (Neophron percnopterus)


Hoitarul alb

Hoitarul alb (inaltime 58-66 cm) este o prezenta in sudul Dobrogei, mai rara in restul tarii. Cuibareste in maluri abrupte si in stancarii. Adultii sunt cenusiu-deschis cu remigele negre; tinerii au un penaj negru, cu spatele ceva mai spalucit. Toamna migreaza spre locurile de iernare din nordul Africii, Arabia, Asia de sud-vest pana-n India. Este un consumator de resturi de animale, fiind una din putinele specii de pasari care foloseste o unealta. Pentru a sparge ouale de strut abandonate sau de la alte pasari din tinuturile Africii se foloseste de o piatra cu care loveste coaja groasa spre a le consuma apoi continutul.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: