Vulturul plesuv brun (Aegypius monachus)


Vulturul plesuv

Vulturul plesuv (inaltime 99-107 cm) a disparut de cateva decenii de la noi din tara, unde cuibarea frecvent in Carpati si muntii Dobrogei. Corpul este in intregime negricios, cu un guler de pene cenusiu-inchis. Se hraneste cu cadavre. Este posibil sa mai reapara din locurile sale sudice de cuibarit, unde mai este prezent in Spania, Serbia, Grecia si sud-vestul Asiei.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: