Eretele de stup (Circus aeruginosus)


Eretele de stup

Eretele de stup (inaltime 48-56 cm) traieste prin preajma baltilor, mai comun fiind in Delta Dunarii. Masculul are penele brun-roscate, cenusiu pe aripi si coada, femela fiind cafenie cu capul si bordurile aripilor albicioase. Cuibareste in stuf. Iarna migreaza in Africa centrala si de nord-vest si in sud-vestul Asiei. In iernile blande se intalnesc la noi unele exemplare nordice.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: