Paunul asiatic (Pavo cristatus)


Paunul asiatic

Paunul asiatic (inaltime 90-120 cm), ce populeaza tinuturile Indiei si ale insulei Sri Lanka, traieste in carduri mari in luminisurile padurilor. Este una din pasarile mari cu penajul frumos colorat. Masculul este albastru-siniliu pe piept si gat, cafeniu pe aripi, iar penele de deasupra cozii, care sunt foarte lungi, au cunoscutele pete multicolorate „ochii de paun”. Femelele sunt cafenii, fara culori vii. In timpul imperecherii, masculul isi rasfiracoada lor lunga de 1,5 m pe care o desfac ca un evantai vertical. In felul acesta isi marcheaza optic teritoriul de reproducere fata de rivali si atrag in jurul lor mai multe femele. Masculii nu iau parte la ingrijirea puilor. In prezent a fost domesticit si este tinut ca pasare de decor in multe tari.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: