Cocosul incaltat (Lagopus mutus)


Cocosul incaltat

Cocosul incaltat (inaltime 35 cm) este raspandit in regiunile nordice ale Europei, Islanda, Groenlanda, in nordul Asiei ori al Americii de Nord, ca si in Alpi si Pirinei. Pasarile isi schimba penele de trei ori pe an, dupa anotimp, dobandindu-si astfel penajul adecvat aspectului mediului natural in care traieste: alb iarna, tarcat toamna si galben-ruginiu in timpul verii. Este o pasare monogama sedentara. Hrana consta in fructe, boabe, muguri, frunze, ace de conifere, seminte, insecte, larve etc.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: