Cocosul de munte (Tetrao urogallus)


Cocosul de munte

Cocosul de munte (inaltime 61-68 cm) traieste in regiunea de conifere a Carpatilor, fiind o pasare sedentara. Masculul are un penaj intunecat-negricios, iar femela unul cafeniu cu pete mai intunecate. Imperecherea are loc primavara, cand masculii si femelele se aduna in anumite locuri de rotit, unde cocosii executa parada nuptiala, pe ramuri mai joase, pe buturugi si chiar pe sol. Sunt pasari poligame, masculii neinteresandu-se dupa imperechere de femele sau de pui. Femela cuibareste pe sol. Hrana consta in fructe, boabe, muguri, frunze, ace de conifere, seminte, insecte, larve etc.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: