Cocosul de mesteacan (Lyrurus tetrix)


Cocosul de mesteacan

Cocosul de mesteacan (inaltime 41-43 cm) il gasim in nordul Carpatilor Rasariteni, in apropierea golului alpin. Masculul are colorit negricios si penele exterioare ale cozii rasucite inafara, iar femela este cafeniu-roscata, cu striuri mai intunecate. Parada nuptiala are loc pe sol si ea este executata de catre mai multi masculi, ce se aduna in anumite locuri din gatul alpin. Cuibul il face pe pamant, ascuns in vegetatie. Este o pasare sedentara. Mult imputinat in prezent, este amenintata cu disparitia. Hrana consta in fructe, boabe, muguri, frunze, ace de conifere, seminte, insecte, larve etc.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: