Gainusa de pampas pitica (Nothura maculosa)


Gainusa de pampas pitica

Gainusa de pampas pitica (inaltime 30 cm) se afla raspandita din sudul Mexicului pana in Brazilia, traind mai mult solitara si fiind foarte asemanatoare cu potirnichea de la noi datorita fenomenului de convergenta adaptativa, adica a evolutiei in aceleasi conditii de mediu. Cafeniul-roscat al penajului este punctat de pete mai inchis colorate.

Este o pasare buna alergatoare, iar la pericol se tupileaza la suprafata solului. Ca hrana consuma plante verzi si diferite seminte, rar si insecte.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: