Cristeii inotatori (Heliornithidae)


Cristeii inotatori

Sunt pasari raspandite in zonele tropicale ale Africii, Americii de Sud si tinuturile indo-malaieze, cuprinzand doar 3 specii de marimea si aspectul unui ferestras. Se asemeana cristeilor, avand insa degetele lobate ca la lisita. Sunt foarte bune inotatoare si scufundatoare, penajul fiind des si compact. Traiesc in regiunile raurilor cu vegetatie bogata pe maluri si, desi sunt izolate geografic, se aseamana foarte bine intre ele. Se hranesc cu seminte, insecte acvatice, crustacei, melci, broaste si pesti.

Cristeiul inotator asiatic (Heliopais personata) (inaltime 40 cm), este un scufundator excelent, traind in regiunile retrase cu terenuri mlastinoase si paduri inundate, aproape inaccesibile omului din sudul Indiei, Tailandei, Sumaterei. Penajul este maroniu-oliv, cu capul si o parte din gat negre. In timpul imperecherii le apare o protuberanta carnoasa la baza ciocului.

Cristeiul inotator african (Podica senegalensis) (inaltime 40 cm), se afla raspandit in sudul Africii. Pasarile au corpul maroniu patat, aripile batand in verzui. Daca este urmarit de un dusman se refugiaza pe uscat. Inoata ca si celelalte specii cu corpul mult scufundat si numai cu gatul si capul scoase la suprafata apei.

Tagged with: , , , , , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: