Lisita crestata (Fulica cristata)


Fulica cristata

Lisita crestata (inaltime 41 cm) este raspandita intr-un areal redus in sudul Spaniei si portiunea nord-vestica a Africii, prezinta deasupra fruntii doi muguri carnosi. Coloritul este negricios. In cuiburile plutitoare, ambii parteneri clocesc cu schimbul. Puii sunt nidifugi. Hrana este formata din diferite nevertebrate ori din muguri si frunze de plante acvatice.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: