Crestelutul mijlociu (Porzana parva)


Crestelutul mijlociu

Crestelutul (inaltime 19 cm), este o pasare raspandita prin ierburi umede, in vecinatatea apelor. Spatele este cafeniu-patat. Partea din fata si cea inferioara sunt cenusii la mascul si cafenii-roscate la femela. Toamna migreaza spre cartierele de iernare din nord-estul Africii si Arabiei. Populatiile asiatice ierneaza din sud-vestul Asiei pana-n India. Puii sunt nidifugi. Hrana este formata din diferite nevertebrate ori din muguri si frunze de plante acvatice.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: