Crestelutul pestrit (Porzana porzana)


Cristelutul pestrit

Cristelutul pestrit (inaltime 23 cm) cuibareste la noi in tinuturile bogate in vegetatie din apropierea apelor. Spatele este cafeniu-patat. Partea din fata este cenusiu punctata. Toamna se indreapta spre locurile de iernare din sudul si vestul Europei, din nordul si estul Africii, al sudului Arabiei. Populatiile asiatice ierneaza in sudul Asiei, din Iran pana-n India. Puii sunt nidifugi. Hrana este formata din diferite nevertebrate ori din muguri si frunze de plante acvatice.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: