Cristelul de camp (Crex crex)


Cristelul de camp

Cristelul de camp (inaltime 36 cm) se gaseste larg raspandit in tara noastra indeosebi prin ierburile umede. Este cafeniu cu pete mai inchise si aripile roscate. Cuibul si-l face in vegetatie, pe sol. Toamna se indreapta spre tinuturile Africii de nord-vest ori la sud de Sahara. Puii sunt nidifugi. Hrana este formata din diferite nevertebrate ori din muguri si frunze de plante acvatice.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: