Cristeiul soare (Eurypyga helias)


Eurypyga helias

Are o inaltime de 50 cm si este raspandit in tinuturile cu maluri impadurite si in stufarisurile apelor din America intertropicala, din Guatemala pana-n sudul Braziliei, duce mai ales o viata crepusculara, fiind bun alergator si numai arareori zboara. Penajul cafeniu cu amestec de diferite culori este foarte frumos. Cand isi desface coada si aripile, pasarea se aseamana cu un fluture urias. Puii, desi nidifugi, sunt inca hraniti un timp de catre parinti. Hrana consta din insecte, mici pestisori, broscute si soparle.

Tagged with: , , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: