Cristeii uriasi (Aramidae)


Cristeii uriasi

Cuprind doar 2 specii raspandite in America intertropicala, in tinuturile cu paduri, mlastini si stufarisuri in apropiere, avand aspectul unor cristei de talie mare. Au obiceiul sa innopteze in arbori. Puii sunt nidifugi. Se hranesc indeosebi cu melci in cautarea carora scurma cu ciocul lor lung. Sunt pasari active atat ziua cat si noaptea.

Cristeiul urias brazilian (Aramus scolopaceus) (inaltime 68 cm) este raspandit in sudul Americii de Nord si regiunile tropicale ale Americii de Sud. Traieste in regiuni de smarcuri si mlastini. Are coloritul cafeniu cu niste pete lunguiete deschise.

Cristeiul urias solzat (Aramus guarauna) (inaltime 70 cm) poate fi gasit din sudul S.U.A. (Florida) pana-n Argentina, in habitate asemanatoare cu ale cristeiului brazilian. Unii autori ii considera ca fiind chiar o singura specie, altii ca fiind subspecii diferite. Este mai inchis la colorit decat precedentul, iar petele deschise repartizate numai in partea dinainte a corpului.

Tagged with: , , , , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: