Cocorul canadian (Grus canadensis)


Cocorul canadian

Cocorul canadian (inaltime 90-120 cm) traieste in nordul Americii de Nord si estul Siberiei. Ierneaza in Texas si America Centrala. Are corpul cenusiu, cu rosu in partea anterioara a corpului.

Isi aseaza cuibul pe pamant, puii fiind nidifugi. Penele aripilor naparlesc la doi ani, perioada cand pasarea devine incapabila de zbor. Hrana consta din diferite vegetale, dar consuma si moluste, viermi, insecte etc.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: