Starcaciul (Otis tetrax)


Starcaciul

Starcaciul (inaltime 43 cm) apare destul de rar la noi, ca specie de pasaj. Masculul este maroniu cu pete mai inchise, gatul negru, iar partea inferioara alba. Femela are gatul cafeniu ca si corpul. In prezent cloceste in sud-vestul Europei si al Asiei Centrale. Toamna se indreapta spre locurile de iernare din nord-vestul si nord-estul Africii si din sud-vestul Asiei pana-n India. Hrana la adulti este preponderent vegetala, iar la pui mai mult animala. Depun de regula doua oua in cuiburi simple, pe sol.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: