Pasarea ogorului (Burhinus oedicnemus)


Pench and Kanha Pictures

Pench and Kanha Pictures

Pasarea ogorului (inaltime 41 cm) ste o pasare de vara, cuibarind in regiunile aride ale Dobrogei, prezent pe grindurile nisipoase ale Deltei Dunarii, dar si in unele tinuturi din sudul tarii. Coloritul penajului este cafeniu cu dungulite intunecate. Penele aripilor sunt negricioase. Toamna se indreapta spre locurile de iernare din Africa tropicala de est si din sudul Arabiei. Se hraneste cu soareci, soparle, insecte, viermi. Puii sunt nidifugi.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: