Papagalul de mare (Fratercula arctica)


Papagalul de mare

Papagalul de mare (inaltime 30 cm) are arealul pe coastele Oceanului Inghetat, din Groenlanda spre insula Novaia Zemilia, ca si pe coastele Islandei, Marii Britanii, Norvegiei si ale insulei Faroe. Cuibul si-l sapa pe politele stancoase ale tarmurilor. Culoarea ciocului se schimba in timpul iernii de la o combinatie intre rosu, albastru si galben la una galbena slab dungata cu rosu si el devine totodata mai mic din cauza caderii invelisului sau cornos. Spatele este negru. Obrajii, pieptul si pantecele sunt albe. Depune un singur ou, foarte mare in comparatie cu corpul, cu aspect piriform, care astfel nu se rostogoleste de pe politele stancilor. Puiul este nidicol. Se hraneste cu pesti, moluste si crustacei.

Tagged with: , ,
Postat in Animale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: