Leguma Apio


 

Apio este o leguma – condiment foarte populara in Europa; frunzele sunt tocate si folosite similar patrunjelului, iar tija se foloseste in supe si alaturi de sosuri ca si garnitura pentru a imbunatati aroma si gustul.

De asemenea, este folosita foarte mult in arta culinara, iar datorita continutului in vitamine (A, complexul B, C, K, PP) si minerale este un excelent remediu pentru prevenirea si tratarea anumitor afectiuni (boli de piele, intoxicatii, reumatism).

Are de asemenea rol depurativ, cunoscuta fiind utilitatea sa in a curata si dezintoxica organismul.

Tagged with: ,
Postat in Plante
2 comments on “Leguma Apio
  1. Sergiu spune:

    As dori sa stiu la preparate se poate folisi?

  2. accesliber spune:

    @Sergiu: Leguma Apio se poate folosi la preparate ca inlocuitor al patrunjelului si telinei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Introduceţi adresa dvs. de email pentru a vă abona la acest blog şi o să primiţi notificări de postări noi prin email.

Alătură-te altor 246 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: